shop je tafelzeil
categorieen weergeven
Barok tafelzeil

Barok tafelzeil

Barok tafelzeil is rijkelijk versierd, met allerlei frutseltjes en en tierelantijntjes. De barok stijl maakt gebruik van contrast, details en veel pracht en praal om het op deze manier een grootse uitstraling te geven.
meer lezen
0 cm
1
Baroque rood
v.a. €7.95
max. breedte: 120 cm
Baroque goud op zwart mex
v.a. €7.95
max. breedte: 120 cm
Baroque fuchsia
v.a. €7.95
max. breedte: 120 cm
0 cm
1
Barok tafelzeil

Barok tafelzeil is rijkelijk versierd, met allerlei frutseltjes en en tierelantijntjes.
De barok stijl maakt gebruik van contrast, details en veel pracht en praal
om het op deze manier een grootse uitstraling te geven.Ben je op zoek naar een leuk barok tafelzeil? 1001factory heeft een ruim aanbod aan tafelzeilen met barokprintjes. Wij geloven vast dat jóuw barokke tafelzeil daar tussen zit!

Hoe herken ik een barok tafelzeil?
De barokke stijl valt echt op en is haast niet te missen. We zien deze stijl terug komen in bepaalde oude gebouwen, maar zeker ook in ons hedendaagse interieur. Heel kenmerkend voor de barokke stijl…  die specifieke barokke meubels. Deze meubels zijn eenvoudig te herkennen aan hun rijke versiering. Ze bevatten allerlei soorten sierrandjes die bovenal vaak ook nog eens goud gekleurd zijn. Super opvallend!

Net als deze meubels is barok tafelzeil ook sterk versierd met allerlei frutseltjes en tierelantijntjes. De barokke tafelzeilen bevatten veel contrast, er worden donkere en lichte kleuren gebruikt en de print is vaak uitermate gedetaileerd. Als je ze goed van dichtbij bekijkt zijn het eigenlijk net kleine kunstwerkjes. 

Waar komt de barok stijl vandaan?
De barok stijl was helemaal hot in Europa van de vroege 17e eeuw tot aan de late 18e eeuw. Oorspronkelijk komt de barok stijl uit Italie en deze is daarna in een razend tempo naar de rest van Europa overgewaaid. De stijl werd sterk aangemoedigd door de katholieke kerk in Rome om hiermee het tegenover gestelde te zijn van de de stijl van de protestanten. In de protestantse kerk lag de focus namelijk op eenvoud. Als je een oude katholieke kerk binnenstapt wordt je meestal overspoeld met prachtige barokke architectuur en beeldenkunst. Dit was dan ook echt bedoeld om mensen een ´WAUW´ gevoel te geven en grootsheid uit te stralen.

Met dit stukje geschiedenis in gedachten, is het toch nóg gaver een leuk barok tafelzeiltje op tafel te leggen?

stuur ons een berichtje